Användning

Att behandla sår på egen hand med MANUKA FILL är enkelt. Sårsalvan heter MANUKA Fill för att du fyller såret med Manukahonung. Men det finns lite mer du bör känna till.

Hur applicerar jag MANUKA FILL på ytligt sår?

I den här videon förklarar vår produktspecialist Sophia hur du applicerar MANUKA FILL på ytliga sår.

1. Öppna

Skruva loss locket och ta bort skyddsfolien.

2. Rengör och applicera

Tvätta såret, använd koksaltlösning eller tvål och vatten. Applicera sedan MANUKA FILL direkt på sårbädden. Hela såret ska täckas med MANUKA FILL.

3. Välj rätt förband

Täck sedan över med lämpligt förband eller plåster. Förband/plåster håller honungen på plats och skyddar såret från friktion, smuts och infektion under läkningen.

Fyll på med MANUKA FILL och byt förband

Det är rekommenderat att byta förband varannan till var tredje dag och fylla på med ny MANUKA FILL i samband med byte av förband. Tillhörande honungsförband finns att tillgå på www.sarcentralen.se
Om du applicerar MANUKA Fill utan att lägga på förband så är det rekommenderat att göra det 3-5 gånger per dag.

Behandlingstid

MANUKA FILL verkar antiseptiskt och antiinflammatoriskt med Methylglyoxal (MGO) och skonsam väteperoxid. MANUKA FILL har ett lågt pH-värde som främjar sårläkning samt en osmotisk effekt som renar och drar upp död och skadlig vävnad. Trots dessa sårläkande egenskaper är det svårt att sia om behandlingstid då alla sår är unika och vi alla är olika.

Sophia visar hur du använder MANUKA FILL vid munsår

I den här videon visar och förklarar Sophia varför MANUKA FILL fungerar bra vid behandling av munsår och torra, narriga läppar.

Sophia visar hur du använder MANUKA FILL vid munsår

I den här videon visar och förklarar Sophia varför MANUKA FILL fungerar bra vid behandling av munsår och torra, narriga läppar.

MANUKA FILL vid allvarliga sår

Sophia berättar om MANUKA Fill vid behandling av allvarliga sår. Har du sår som inte läker? Kontakta oss för att få kostnadsfri sårbehandlingsrekommendation.

Viktig information

Läs alltid bipacksedel först och kontakta vårdpersonal innan du behandlar allvarliga sår. Sårsalvan luktar honung och är klibbig. Som i all honung som förvaras kallt bildas kristaller. Om du värmer tuben i handen så blir den mer lättflytande. I sår och blandad med sårvätska samt i hudtemperatur blir den efter ett tag rinnig. Därför är det viktigt att täcka med lämpligt förband.

Svenska