Våra kunder berättar

Ofta får vi höra våra kunder berätta om lyckade sårbehandlingar med MANUKA FILL.

Bensår och antibiotika

Min svärfar som är 92 år har haft ett allvarligt trycksår på benet och ett sår på en tå som inte läker. Läkarna har provat allt men ingenting har hjälpt. Det senaste vi hörde av läkarna var att han antagligen skulle behöva amputera. Vi fick höra talas om behandling med manukahonung från bekanta och hittade MANUKA FILL på nätet. Efter några samtal med Medfour som gav goda råd och konsultation köpte vi sårsalva och förband för behandling under två veckor. Nu är såren läkta och min svärfar mår bra! Det känns fantastiskt. Medfour berättade om att Manukahonung tar död på antibiotikaresistenta bakterier. Vi är så glada för
den hjälp vi fått! Tack

Sören

Kirurg/Transplantationssår

Jag har ett transplantationssår (donatorställe) på insidan av min överarm. Det är fortfarande mycket känsligt, blött och lite blodig nu 3 veckor efter min operation. Jag har redan börjat använda sårsalva med manukahonung och har varit nöjd med resultat hittills. Eftersom såret vätskar mycket och läcker igenom det förband som jag köpte på apoteket så hörde jag av mig till Medfour om ett förband med manukahonung som inte fastnar i såret och som förhindrar läckage.

Nu efter behandlingen är jag mycket nöjd med resultaten från både sårsalvan med manukahonung och honungsförbanden. Såret blev omedelbart mycket mindre smärtsamt och läkning expedierade. Jag förstår inte varför läkaren inte rekommenderade manukahonung från början. Känns som jag led onödigt på grund av dåliga bandage som fastnade rejält i såret. Jag kommer att rekommendera produkterna när jag går på återbesök nästa vecka.

Tack for goda råd och jag kommer fortsätta använda honungsförband och sårsalva med Manukahonung även nu när såret är inte längre vätskar, med målet att minska “scaring”/synligheten av ärr. 

Lisa
Stockholm

Allvarliga bensår efter hundbett

Jag tror verkligen på naturliga substanser för att läka sår. Den 24e mars 2018 blev jag allvarligt hundbiten på två ställen i vänster underben. Såren nådde hela vägen in till benet på framsidan vid skenbenet samt ett söndertrasat sår på baksidan av underbenet. Läkarna på sjukhuset skrev ut starka mediciner samt antibiotika och förskrev så gott som dagliga omläggningar med alla möjliga sårläkande preparat på vårdcentralen. Trots mediciner och preparat så ville inte såren läka! Jag läste på mycket själv och föreslog till slut vårdcentralen att lägga om såren med medicinsk honung. Och helt fantastiskt. Det läkte och det läkte snabbt. På två-tre veckor var såren läkta och alla involverade blev positivt överraskade. Att bli helt bra igen tog 4 månader från dagen då olyckan var framme! Mitt sår läkte rekordsnabbt med manuka, när alla var inställda på en lång, dyr och osäker behandlingstid. Den enda honung som kan komma ifråga är manukahonung från Nya Zeeland. Sockerhalten är exceptionellt hög och drar ut och rensar såret från död vävnad och sårbeläggningar samt håller såret fuktigt och sterilt. Till alla förtvivlade personer som har sår som är svårläkta och känner sig hopplösa – Prova Manuka! 

Jag är legitimerad sjuksköterska och är medicinskt skolad. I vår utbildning ingår inte att använda manukahonung då vi endast ska hålla oss till medicinsk kunskap och beprövad erfarenhet. Trots dessa regler som styr den medicinska vården och dess behandlingsmetoder, har jag nu bevisligen snabbt blivit botad av Manukahonung. Nu har jag även förstått att MANUKA Fill och förbanden är väl dokumenterade medicintekniska klass IIb produkter. Så det finns inget hinder för dess användning i vården. Jag är så tacksam för att jag hittade information om dess effekt för sårbehandling på internet och tog kontakt med företaget Medfour som specialiserat sig på sårvård och Manuka. Tack vare många goda råd och vänligt personligt bemötande och behandling med Manuka blev jag helt frisk! 

Mitt råd till andra i samma situation-prova!
Med vänlig hälsning
Christina

Fotsår

Använder MANUKA Fill regelbundet. Ett tips är att använda den för att behandla torrsprickor på hälar som fungerar superbra. Jag brukar blanda upp den med en fetare salva och smörja in foten på kvällen och sedan ha en bomullssocka över. Skillnaden märks efter 3–4 dagar.

Carina Larsson
Arbetar på vårdcentralen Tulpanen i Malmö

Trycksår

Under tre års tid har jag haft ett svårläkt sår på insidan av min tredje tå på vänster fot. Jag går med jämna mellanrum till vårdcentralen för att lägga om nya förband men såret är svårläkt. Jag är 77 år och det här påverkar hela mitt liv och umgänge med barnbarnen och det gör väldigt ont när jag går. Läkarna har sagt att om såret inte läker, då är nog enda utvägen att amputera tån. Risk finns även att jag utvecklar benröta efter amputering. Så av läkarna blir jag ordinerad antibiotika. Tror jag är inne på min tredje kur med penicillin. Jag pratade med min vårdcentral om honung och då de inte själva hade det hittade jag det på nätet och tog kontakt med Medfour. De tipsade om MANUKA Fill och förband med honung. De hade också skumförband med honung vilket är bra. Det är ju trångt vid tån och såret vätskar hela tiden. Efter någon veckas behandling med manukahonung blev det äntligen sårskorpor och nu efter ca 3 veckor så ser det riktigt bra ut. Tån är fortfarande svullen men såret är inte längre öppet och vätskar inte. Återstår att få ner svullnaden så jag fortsätter med Manukahonung som har både antibakteriellt och antiinflammatorisk verkan.

Lena Larsson
Sundbyberg

Medicinsk fotvård

Honungen är fantastisk och otroligt effektiv. Använder den på infekterade nageltrång och andra infektioner på fötterna. Ser en enormt bra läkning hos mina patienter.

John Galva
Medicinsk fotvårdsvårterapeut på Sjövikskliniken

Operationssår och kejsarsnitt

Efter att jag gjort mitt andra kejsarsnitt läkte såret inte som det skulle. Såret blev infekterat och jag besökte vårdcentralen vid flera tillfällen. Resultatet från mina besök hos vårdcentralen var detsamma, alltså oförändrat. Efter många om och men med besök hos vårdcentral fick jag rekommendationer om MANUKA Fill. Både i sårsalva och förband. På bara 3 dagar var det en avsevärd skillnad. Efter 4 dagar var mitt sår helt läkt. Inga fler telefonsamtal, ingen kö.

Nina

Trycksår

Hade haft ett tråkigt sår på benet under en längre tid som läkte men sen kom tillbaka flera omgångar. Vårdcentralen försökte med alla metoder och det blev bättre emellanåt. Jag blev otroligt trött då jag gått med såret under ett halvår och problemet var att såret luktande en aning illa. Fick rekommendation om Medicinsk Manukahonung och jag kan bara säga Wow! Applicerade enligt instruktioner från Medfour och mitt sår läkte på under 2 veckor. Det är inte ofta jag skriver recensioner om produkter men detta rekommenderar jag verkligen!

Pauline F

Vill du dela din erfarenhet med MANUKA FILL?

Skicka in din berättelse så ser vi till att den läggs upp här.

Svenska